Na pláty:
Na krém:
Najskôr si na pár hodín namočíme orechy – kešu. Stačí na4 hodiny, potom scedíme, premyjeme a vymixujeme na hladkú kašu spolu s datľami (sladidlom), vanilkou – kakao môžeme pridať hneď, alebo si rozdeliť masu na polovicu a spraviť polovicu bielu a polovicu čokoládovú . Pre chuť si nasekáme aj raw kakaové bôby. Ak viete, že nepodáte hneď pred zjedením krém v rolke, pridajte do krému aj roztopené kakaové maslo, ono stuhne po vymiešaní a nastriekaní do rolky a krém z nej nevytečie.
Plát si pripravíme vopred – sušenie v sušičke trvá cca 11 -15hodín, závisí od hrúbky, ktorá sa vám podarí naliať na zásobník. Teda všetky ingrediencie vymixujeme na hladkú kašu. Na zásobník sušičky dáme teflónovú podložku (špeciálne na sušenie, môžete použiť aj v rúre), alebo papier na pečenie. Cukrárskou špachtľou rozotrieme pyré na cca 2-3mm plát a dáme sušiť. Po 8 hodinách skontrolujeme a odlepíme od podložky, dáme dosušiť ešte na 2-3 hodny iba na zásobníku. Plát potom vytiahneme a narežeme na štvorce, či menšie obdĺžniky. Mne z každého plátu vyjde 6 roliek.
Krém pomocou cukrárskeho „špricu“ pekne nastriekame na stred rolky a zakrútime. Položíme na dezertný tanierika polejeme sirupom, alebo znova našpricujeme krém a posypeme rozdrvenými kakaovými bôbmi. Na ozdobu môžete použiť aj rôzne ovocie, alebo nakrájaný banán. V tomto jedle dostanete do organizmu, vápnik a magnézium, antioxidanty a veľa iných pozitívnych látok.