Banánový koláč s čokoládovou nátierkou

40 min čas prípravy 6 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 285 g hladkej múky
  • 1 a pol ČL sódy
  • 1 ČL škorice
  • štipka soli
  • 330 g banánov (cca 3 banány)
  • 200 g hnedého cukru
  • 135 ml rastlinného oleja
  • 90 ml mandľového mlieka
  • 1 a pol ČL vínneho octu

Príprava

Na prípravu koláča si v miske zmiešame múku, sódu, škoricu, štipku soli.
V druhej miske si zmiešame rozpučené banány, hnedý cukor, rastlinný olej, mlieko a vínny ocot.
Vmiešame mokré suroviny do suchých a poriadne premiešame.
Cesto vylejeme do formy s priemerom 24 cm, ktorú vystelieme papierom na pečenie a pečieme pri teplote 180 stupňov cca 30 minút.