Bravčové ragú na koreňovej zelenine

120 min čas prípravy 5 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 700 g bravčového pliecka alebo stehna
  • Približne 600 ml zeleninového vývaru
  • 2 väčšie mrkvy
  • 1 veľký petržlen
  • 1 biela cibuľa
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 kopcovitá ČL sladkej papriky
  • Soľ amleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Bravčové mäsko nakrájame na menšie kocky, ktoré osolíme a okoreníme. Vo väčšom hrnci si na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita a pridáme k nej kocky mäsa. Mäso opečieme zo všetkých strán, pridáme k nemu mletú papriku a premiešame. Mäsko zalejeme vývarom, zakryjeme pokrievkou a na nízkom plameni dusíme približne polhodinu. Medzitým mrkvu a petržlen ošúpeme, nakrájame na menšie kúsky a pridáme k mäsu. Zeleninu s mäsom dusíme ešte ďalších 40 minút, až kým nie je zelenina aj mäso úplne mäkké. V prípade potreby môžeme v priebehu dusenia priliať viac vývaru. Na záver jedlo dochutíme soľou a korením podľa chuti a podávame ho s ryžou, dozdobené čerstvou petržlenovou vňaťou.