Cestoviny s citrónom a ricottou

60 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 100 g masla
  • 1 ČL mletého čierneho korenia
  • šťava z 2 citrónov
  • 50 g parmezánu
  • 1 naberačka vody z uvarených cestovín
  • 250 g ricotty
  • soľ podľa potreby
  • parmezán a mäta na dozdobenie

Príprava

Do osolenej vody dáme variť cestoviny.
V hrnci necháme rozpúšťať maslo a zahrievame, pokiaľ nezačne mierne hnednúť.
Pridáme šťavu z citrónov, čierne korenie a premiešame.
Do hrnca prilejeme naberačku vody z uvarených cestovín. Pridáme parmezán a necháme ho mierne rozpustiť.
Vmiešame ricottu a miešame pokiaľ nám nevznikne hustejšia omáčka.
Dosolíme podľa potreby a vmiešame uvarené cestoviny.
Podávame s nastrúhaným parmezánom a nasekanou mätou.