Cestoviny s paprikovou omáčkou a vege parmezánom

40 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

300 g cestovín
80 ml rastlinného mlieka
2 červené papriky
1 väčšia cibuľa
2 PL olivového oleja
1-2 PL jablčného/vínneho octa
mleté čierne korenie
soľ

na vege parmezán:
100 g kešu orechov
30 g lahôdkového droždia
1 ČL sušeného cesnaku
štipka soli

na podávanie:
čerstvá bazalka

Príprava

Papriku a cibuľu nakrájame na väčšie kúsky, ktoré preložíme do pekáčika. Zeleninu pokvapkáme olivovým olejom, osolíme, okoreníme a pečieme 30 minút pri teplote 180 °C. Kým sa zelenina pečie, kešu orechy nasucho opečieme na panvici. Následne ich rozmixujeme a premiešame s lahôdkovým droždím, sušeným cesnakom a štipkou soli. Pečenú zeleninu rozmixujeme s rastlinným mliekom na hladkú omáčku, ktorú dochutíme octom a soľou podľa chuti. Omáčku premiešame s uvarenými cestovinami a tie podávame posypané vege parmezánom a čerstvou bazalkou. Zvyšný vege parmezán skladujeme pri izbovej teplote v uzatvorenej nádobe.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie

Kalórie: 463
Bielkoviny: 14 g
Sacharidy: 82 g
Tuky: 8 g