Nadrobno nasekaný cesnak necháme rozvoňať na olivovom oleji v hlbšej panvici. Pridáme k nemu tekvicové pyré, smotanu a všetko spolu premiešame a krátko povaríme. Ďalej pridáme tagliatelle uvarené podľa návodu v osolenej vode. Omáčku v prípade potreby doriedime vodou, v ktorej sa cestoviny varili. Na záver pridáme nastrúhaný parmezán, nadrobno nasekanú šalviu, soľ a mleté čierne korenie podľa chuti. Keď sa syr rozpustí, cestoviny odstavíme z plameňa a môžeme podávať. Podávame ich ešte teplé s najemno nastrúhaným parmezánom, nadrobno nasekanou šalviou a nasekanými lieskovými orechmi.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 2
Kalórie: 637
Bielkoviny: 24 g
Sacharidy: 85 g
Tuky: 23 g