Na podávanie:
V hlbšej panvici na repkovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme k nej údenú papriku, sladkú papriku, mrkvu nakrájanú na tenšie kolieska a všetko spolu premiešame a krátko opečieme. Následne prilejeme zeleninový vývar a dusíme, až kým mrkva nie je takmer mäkká. Cícer z plechovky prepláchneme studenou vodou, scedíme ho a približne 2/3 cíceru pridáme do panvice. Zvyšný cícer rozmixujeme s troškou vody na kašu, ktorú vmiešame do paprikášu (tým sa nám paprikáš zahustí). Ďalej do paprikášu vlejeme smotanu, dochutíme ho soľou, korením a podľa potreby ešte zahustíme múkou rozmiešanou v troške vody. Paprikáš ešte necháme prevrieť a podávame ho s haluškami/cestovinami posypaný čerstvou petržlenovou vňaťou.