Cuketu pozdĺžne nakrájame na tenučké plátky, ktoré nasolíme a necháme postáť aspoň 20 minút (zakiaľ pustia vodu a zmäknú). Na olivovom oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľku dosklovita, pridáme nadrobno nasekaný cesnak a necháme ho rozvoňať. Ďalej pridáme krájané rajčiny, vodu, oregano, soľ a omáčku krátko povaríme. Prelejeme ju do menšieho pekáčika a pustíme sa do prípravy cukiet.
Ricottu premiešame s trochou mletého čierneho korenia, soli a najemno nastrúhaným parmezánom. Plátok cukety osušíme a po celej dĺžke naň natrieme ricottový krém. Cuketu zrolujeme a rolku vložíme do pekáčiku. Rovnako pokračujeme so zvyšnými cuketovými plátkami, až kým neminieme všetky ingrediencie. Cuketové rolky na pekáčiku zasypeme nahrubo nastrúhaným eidamom a pečieme ich pri teplote 180 stupňov do zlatista. Podávame ich ešte teplé, dozdobené čerstvou bazalkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na
1 porciu, z celkového množstva vyjdú 3
Kalórie: 340
Bielkoviny: 22 g
Sacharidy: 12 g
Tuky: 22 g