Dusené hovädzie s mrkvou

120 min čas prípravy 5 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

600 g hovädzieho stehna
350 g mrkvy
Približne 600 ml hovädzieho vývaru
2PL hladkej múky
3PL repkového oleja
1 väčšia biela cibuľa
½ ČL drvenej rasce
Soľ a mleté čierne korenie podľa chuti

Príprava

Hovädzie nakrájame na väčšie kocky, ktoré osolíme, okoreníme, zasypeme múkou a premiešame. Vo väčšom hrnci rozohrejeme olej, na ktorom mäso prudko opečieme zo všetkých strán. Následne mäso zhrnca vyberieme, plameň znížime a pridáme doň nadrobno nakrájanú cibuľu. Cibuľku opekáme dosklovita a vareškou zoškriabavame prichytené kúsky mäsa a múky. Ďalej pridáme rascu, opečené mäso a všetko podlejeme vývarom tak, aby bolo mäso takmer ponorené. Hovädzie necháme na nízkom plameni dusiť približne 45 minút, prikryté pokrievkou. Medzitým mrkvu ošúpeme a nakrájame na väčšie kúsky šikmým rezom. Mrkvu pomerne prudko opečieme na troche oleja do zlatista a následne ju pridáme do hrnca kostatným ingredienciám. Ďalej hovädzie s mrkvou varíme až do úplného zmäknutia mäsa, trvá to približne ďalších 45 minút až hodinu. Podľa potreby môžeme prilievať vývar, no omáčka by mala byť hustejšia. Dusené hovädzie s mrkvou podávame so zemiakovou kašou.