Hlivový perkelt

20 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • olivový olej
  • 1 cibuľa
  • 500 g hlivy
  • 1 ČL soli
  • 1 ČL sušeného cesnaku
  • 4 PL masla
  • 2 ČL mletej červenej papriky
  • 2 PL hladkej múky
  • 200 ml vývaru
  • 100 ml smotany na šľahanie
  • 100 ml kyslej smotany

Príprava

Na olivovom oleji si opražíme na drobno nakrájanú cibuľku.
Pridáme nakrájanú hlivu, 1 ČL soli a opražíme. Pridáme cesnak, minútku opekáme a hlivu odložíme bokom.
V hrnci si roztopíme maslo. Pridáme červenú papriku a pražíme minútu.
Za stáleho miešania pridáme vývar a smotanu na šľahanie. Premiešame a pridáme hlivu. Povaríme cca 10 minút a na záver vmiešame kyslú smotanu.
Podávame s haluškami, cestovinou alebo chlebíkom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdu 3 porcie.
Kalórie: 415
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 18 g
Tuky: 34 g