Horčicové kuracie stehná s koreňovou zeleninou

75 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 kuracie stehná
  • 1 kg zemiakov
  • 300 g mrkvy
  • 200 g petržlenu
  • Zopár vetvičiek tymianu
  • 1 PL olivového oleja
  • Soľ podľa chuti
  • Mleté čierne korenie podľa chuti
    Marináda:
  • 2 PL dijonskej horčice
  • 1 PL hrubozrnnej horčice
  • 2 PL javorového sirupu
  • 2 PL olivového oleja

Príprava

Mrkvu, petržlen a zemiaky ošúpeme a zeleninu nakrájame na menšie kúsky. Zeleninu vložíme do pekáča, pokvapkáme ju olejom, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a dôkladne premiešame. Kuracie stehná osušíme papierovými utierkami, osolíme ich z oboch strán a položíme ich na zeleninu. Dijonskú horčicu premiešame s hrubozrnnou horčicou, javorovým sirupom a olivovým olejom a vzniknutou zmesou dôkladne potrieme kuracie stehná. Na záver do pekáča vložíme niekoľko vetvičiek tymianu a kuracie stehná pečieme domäkka, približne hodinu pri teplote 200°C. Ak by sa stehná zhora priveľmi pripekali, pekáč zakryjeme alobalom. Kuracie stehná podávame ešte teplé, preliate výpekom, so zemiakmi a koreňovou zeleninou.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 539
Bielkoviny: 26 g
Sacharidy: 66 g
Tuky: 18 g