Hríbová krémová polievka

30 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g hnedých šampiňónov
  • 1 malá cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 450 ml zeleninového vývaru
  • 60 ml ryžovej smotany
  • soľ, tymián
  • olivový olej
  • chlieb
  • sušená zmes byliniek

Príprava

V panvici si rozohrejeme olivový olej. Pridáme nadrobno nakrájanú cibuľku a opražíme.
Pridáme pretlačený cesnak a cca minútku popražíme. Pridáme nakrájane šampiňóny. Tymián si zviažeme do vetvičky, aby sa ľahko vyberal a pridáme k šampiňónom. Cca 5 minút popražíme.
Podlejeme bielym vínom a počkáme pokiaľ sa odparí. Pridáme vývar a varíme kým niesú šampiňóny mäkké. Rozmixujeme dohladka, dosolíme podĺa potreby. Na záver pridáme smotanu a premiešame.
Na krutóny si chlieb nakrájame na malé kocky. Na olivovom oleji opražíme, pridáme bylinky, soľ a premiešame.
Polievku podávame dozdobenú krutónmi.