Hubový quiche so špenátom

45 min čas prípravy 10 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

Ingrediencie
:

  • 1 cesto na pizzu (alebo si zarobte – 200g hladkej múky na pizzu, 1 vajíčko (nemusí byť), kvások a soľ s vodu, zarobíte hladké cesto a, necháte vykysnúť a rozvaľkáte do tortovej, alebo koláčovej formy)
  • 500g ricotty za hrsť špenátu
  • 2 PL kurkumy
  • soľ
  • 1 vajíčko
  • čierne korenie
  • cca 10 šampiňónov.

Príprava

Cesto dajte do repkovým olejom vytretej formy, spodok napichajte vidličkou, nech sa pri pečení nezdvihne. Ricottu v miske vymiešajte s vajíčkom, soľou a koreninami, vmiešajte špenát. Šampiňóny nakrájajte priečne tak, aby tvorili kolieska, ale v podstate si ich nakrájajte ako sa vám páči. 
Ricottu vtlačte do cesta a na vrch poukladajte huby. Pečte cca 15-20 minút na cca 200 C°. Po upečení pokvapkajte olivovým olejom.