Kačacie prsia s ryžovými rezencami a černicovou omáčkou
20 min
čas prípravy
2
porcie
vysoká
náročnosť
Ingrediencie
2 ks kačacích pŕs
1 PL masla
soľ
2 hrste ryžových rezancov
½ hlavy brokolice
2 PL sójovej omáčky
125 g černíc
3 PL masla
2 PL brandy
1 PL cukru
Príprava
Kačacie prsia si očistíme od blán, kožu jemne narežeme a osolíme z oboch strán.
Na panvicu si položíme prsia kožou nadol a opečieme cca 5 minút, tak aby bola koža spečená. Vypečie sa nám z nej masť, ktorú necháme v panvici. Prsia obrátime a pečieme z druhej strany cca 5 minút na miernejšom plameni. Prsia vyberieme na tanier a necháme odležať.
Do výpeku si pridáme 3 PL masla a černice. Necháme povariť a černice trochu popučíme. Pridáme cukor a brandy a prevaríme.
Ryžové rezance si na 10 minút namočíme do vody. Na olivovom oleji si opečieme narýchlo nadrobno nakrájanú brokolicu. Pridáme scedené ryžové rezance a sójovú omáčku. Opečieme a dosolíme podľa potreby.
Kačacie prsia narežeme na plátky, podávame s omáčkou a rezancami.