300 ml mlieka
140 g hladkej múky
1 vajíčko
10 g kakaa
20 g trstinového cukru
20 ml repkového oleja + na opekanie
na šľahačku:
150 ml šľahačkovej smotany
1 ČL práškového cukru
na jahodový rozvar:
200 g jahôd
20 g trstinového cukru
zopár lístkov mäty
na dozdobenie:
čerstvé jahody
čerstvá mäta
práškový cukor
Mlieko premiešame s vajíčkom a olejom, prisypeme múku, cukor, preosiate kakao a vymiešame hladké cesto. Palacinky opekáme na panvici potretej olejom, 1-2 minúty z každej strany.
Jahody premiešame s cukrom, najemno nakrájanou mätou a rozmačkáme ich vidličkou. Jahody za občasného miešania povaríme cca 5 minút a necháme ich vychladnúť. Šľahačkovú smotanu premiešame s práškovým cukrom a vyšľaháme ju do pevnej šľahačky.
Palacinky naplníme vyšľahanou šľahačkou, jahodovým rozvarom, zamotáme/preložíme na štvrtiny a podávame ich dozdobené jahodami, mätou a práškovým cukrom.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 palacinku, z receptu ich vyjde 5
Kalórie: 319
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 39 g
Tuky: 16 g