Kapusta a baklažán

45 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 500g kyslej kapusty
  • 10 cherry paradajok
  • 250g baklažánu
  • kúsok čerstvého tymianu
  • 2 šalotky
  • 1 strúčik cesnaku
  • 3 PL domáceho pretlaku z paradajok
  • trochu soli
  • olivový olej
  • uvarená lúpaná pohánka

Príprava

Osmahneme šalotku do zlatista. Kyslú kapustu som scedila, posekala nožnom na malé kúsky. Kapustu osmahneme s paradajkami a tymianom, pridáme nakrájaný baklažán. Ten som umyla a nakrájala aj so šupkou na drobné kocky. Pridáme pretlak, premiešame a predusíme. Podlejeme vodou a necháme dusiť domäkka. Voda sa odparí, zostane chutná šťava. Z uvarenej pohánky som vytvorila prílohu. Našej malej dcérke som zamiešala pohánku do kapusty. Pýtala si dupľu.