Karamelovo-čokoládový koláč

60 min čas prípravy 9 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

Na cesto:
90 g hladkej múky
60 g kešu orechov
40 ml javorového sirupu
40 g masla

Na karamelovú vrstvu:
60 g trstinového cukru
60 g jemného arašidového masla
130 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy

Na čokoládovú vrstvu:
120 g tuhej časti kokosového mlieka z konzervy
100 g horkej čokolády

Príprava

Múku premiešame s rozmixovanými kešu orieškami, pridáme javorový sirup, maslo nakrájané na tenké plátky a ručne vyhnetieme nelepivé cesto. Cesto vtlačíme do formy 20x20 cm vystlanej papierom na pečenie a pečieme ho do zozlátnutia 15 minút pri teplote 180 °C.

Kým sa cesto pečie, pripravíme si karamel. Kokosové mlieko s cukrom privedieme k varu a následne doň vmiešame arašidové maslo. Karamel rozotrieme na vychladnuté cesto a koláč dáme na hodinu stuhnúť do chladničky. Medzitým privedieme k varu zvyšné kokosové mlieko, ktoré vlejeme do misky s nalámanou čokoládou. Čokoládu necháme minútku postáť a následne ju s mliekom rozmiešame na hladký krém, ktorý rozotrieme na vychladený koláč. Pred krájaním necháme koláč stuhnúť v chladničke zopár hodín.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE

Na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 9 kúskov
Kalórie: 269
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 22 g
Tuky: 18 g