Karamelový puding

20 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 240 ml kokosového mlieka v plechovke
  • 3 PL kokosového cukru
  • štipka soli
  • 2 PL kukuričného škrobu
  • 170 ml mandľového mlieka

Príprava

V hrnci s hrubším dnom si zmiešame 120 ml kokosového mlieka, kokosového cukru a štipku soli.
Na vysokom plameni privedieme k varu, plameň stíšime a varíme, pokiaľ zmes mierne nezhustne a nestmavne.
Hrniec stiahneme z plameňa, odoberieme si časť zmesi bokom a vmiešame kukuričný škrob, tak aby nevznikli hrudky.
Vmiešame naspäť k teplej zmesi. Pridáme mandľové mlieko a varíme do zhustnutia.
Podávame dozdobené kokosovou šľahačkou a čokoládovými hoblinami.