Krémová cícerová polievka

45 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 250 g mrkvy
  • 250 g zemiakov
  • 1 a ½ konzervy cíceru (alebo 360 g vareného cíceru)
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 100 ml kokosového mlieka
  • 1 väčšia biela cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 1 PL olivového oleja
  • 4 bobkové listy
  • Soľ a mleté čierne korenie, mleté chilli podľa chuti
  • Citrónová šťava podľa chuti

Na chrumkavý cícer:

  • ½ konzervy cíceru (alebo 120 g vareného cíceru)
  • 1 ČL údenej papriky
  • 1 PL olivového oleja

Príprava

Na 1 PL olivového oleja opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej k nej pridáme nadrobno nasekaný cesnak, zemiaky nakrájané na kocky a mrkvu nakrájanú na kolieska. Všetko spolu premiešame a krátko opečieme. Ďalej pridáme 380 g prepláchnutého cíceru (teda cca 1 a ½ plechovky), bobkové listy a zeleninový vývar. Polievku prikryjeme pokrievkou a na miernom plameni ju povaríme približne 20 minút, kým mrkva nie je mäkká. Z polievky vyberieme bobkové listy a rozmixujeme ju dohladka. Do polievky na záver vmiešame kokosové mlieko a dochutíme ju soľou, korením, chilli a citrónovou šťavou. Polievku ešte prevaríme a podávame ju s opečeným cícerom a čerstvými bylinkami.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z celkového množstva vyjdú 4
Kalórie: 329
Bielkoviny: 12 g
Sacharidy: 46 g
Tuky: 10 g