Kuracie fašírky so syrom a bylinkami

40 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 500 g kuracích pŕs
  • 100 g tvrdého syru (eidam, gouda...)
  • 1 hrsť čerstvých byliniek (pažítka, tymian, petržlenová vňať..)

  • 1 vajíčko
  • 60 g strúhanky
  • 1 ČL mletej papriky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 2 ČL soli
  • ½ ČL mletého čierneho korenia
  • 1 PL repkového oleja

Príprava

Kuracie prsia pomelieme a zmiešame ich s vajíčkom, nastrúhaným syrom, najemno nasekanými bylinkami pretlačeným cesnakom, mletou paprikou, soľou a korením. Na záver prisypeme strúhanku. Mäsová zmes by mala byť kompaktná a nemala by sa lepiť, v prípade potreby prisypeme viac strúhanky. Zo zmesi tvarujeme fašírky, ktoré opečieme z oboch strán dozlatista na repkovom oleji. Fašírky podávame ešte teplé, napríklad s čerstvým pečivom a rôznymi dipmi.