Luxusná krémová polievka z karfiolu a hokkaida

35 min čas prípravy 6 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 1hlavička karfiolu
  • 1 šalotka
  • kus hokkaido
  • 1 zemiak
  • 3 strúčiky cesnaku
  • 1 PL nasekaného kôpru
  • kus masla, olej na základ
  • voda a soľ
  • štipka muškátového orieška

Príprava

Na cibuľke osmahneme nakrájaný karfiol a zemiak s cesnakom. Do karfiolu presiaknu chute pikantného cesnaku a aj po rozmixovaní bude chutiť oveľa výraznejšie. Pridáme muškátový oriešok, prehrejeme a zalejeme vodou. Keď sa voda prevarí, pridáme nasekané hokkaido, kôpor. Prevaríme do mäkka. Vymixujeme do hladkého krému, ak pridávam maslo, tak už do hotovej polievky v mixéri. V tanieri sme si pridali opražené slnečnicové semienka, na cesnaku opečené kváskové rožky (zvyšky) a čerstvo naklíčenú pohánku.