Makový koláč s višňami a pudingom

30 min čas prípravy 9 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

100 g mletého maku
50 g trstinového cukru
120 g bieleho (rastlinného) jogurtu
2 vajíčka
30 ml (rastlinného) mlieka
štipka soli

na dokončenie:
12 g vanilkového pudingového prášku
1 PL trstinového cukru
150 ml (rastlinného) mlieka
100 g odkôstkovaných višní
práškový cukor

Príprava

Mak premiešame s cukrom, jogurtom, žĺtkami a mliekom. Bielky vyšľaháme so soľou do pevného snehu a opatrne ho vmiešame do cesta. Cesto prelejeme do malého plechu (20 x 20 cm) vystlaného papierom na pečenie.

Pudingový prášok premiešame s cukrom a mliekom a povaríme ho do zhustnutia. Ešte horúci puding lyžicou naukladáme na cesto. Na záver koláč posypeme odkôstkovanými višňami a pečieme ho pri teplote 180 °C približne 25 minút. Koláčik podávame posypaný práškovým cukrom.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, koláč rozkrájame na 9 kúskov
Kalórie: 149
Bielkoviny: 5 g
Sacharidy: 21 g
Tuky: 5 g