Mäsové guličky
Rajčinová omáčka
Na servírovanie
Mleté mäso zmiešame s vajíčkom, pretlačeným cesnakom, oreganom, mletým čiernym korením, soľou a strúhankou. Strúhanku pridávame podľa konzistencie, mäsová zmes by mala byť tuhšia a nelepivá. Z mäsa tvarujeme menšie guličky, ktoré opečieme na rozpálenom oleji dozlatista zo všetkých strán. Trvá to približne 8-10 minút. Guličky odložíme na teplé miesto a začneme s prípravou omáčky. Na olivovom oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Ďalej pridáme pretlačený cesnak, rajčinový pretlak a krátko opečieme. Prilejeme vodu, krájané rajčiny a omáčku necháme variť na nízkom plameni prikrytú pokrievkou približne 15 minút. Na záver ju dochutíme oreganom, cukrom, mletým čiernym korením a soľou podľa chuti a odstavíme ju z plameňa. Omáčku rozmixujeme ponorným mixérom dohladka a vlejeme ju späť do panvice. Do omáčky pridáme opečené mäsové guličky, uvarené špagety a všetko spolu premiešame. Špagety s rajčinovou omáčkou a mäsovými guličkami servírujeme ešte teplé, posypané strúhaným parmezánom a dozdobené čerstvými bylinkami.