Mrkvový koláč s vanilkovým krémom

40 min čas prípravy 9 porcií nízka náročnosť

Ingrediencie

na cesto:
150 g hladkej múky
100 g mrkvy
80 g trstinového cukru
80 ml repkového oleja
50 g jablkovej detskej výživy
1 vajce
50 g vlašských orechov
1 ČL škorice
1 ČL mletého zázvoru
½ ČL sódy bikarbóny
½ ČL kypriaceho prášku
štipka soli

na krém:
200 g smotanového syra
50 g jemného tučného tvarohu
50 g práškového cukru
1 ČL vanilkového extraktu

na dokončenie:
vlašské orechy

Príprava

Múku premiešame s cukrom, škoricou, mletým zázvorom, sódou bikarbónou, kypriacim práškom a štipkou soli. Pridáme vajíčka, olej, detskú výživu a mrkvu nastrúhanú nahrubo. Všetko spolu premiešame a na záver vmiešame nahrubo nasekané orechy. Cesto prelejeme do malého plechu (20x20 cm) vystlaného papierom na pečenie, uhladíme ho a pečieme cca 30 minút pri teplote 180 °C.

Medzitým smotanový syr vymiešame dohladka s tvarohom, práškovým cukrom a vanilkovým extraktom. Krém natrieme na vychladené cesto, dozdobíme ho vlašskými orechmi a pred krájaním ho necháme zopár hodín stuhnúť v chladničke.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, z receptu ich vyjde 9

Kalórie: 284
Bielkoviny: 8 g
Sacharidy: 30 g
Tuky: 15 g