Polievka z medvedieho cesnaku

30 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 400 g zemiakov
  • 100 g medvedieho cesnaku
  • 1 l zeleninového vývaru
  • 200 ml smotany na varenie
  • 1 cibuľa
  • 1 PL masla
  • Soľ
  • Mleté čierne korenie
    Na podávanie:
  • 4 vajíčka

Príprava

Medvedí cesnak

POSTUP
Vo väčšom hrnci na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme zemiaky nakrájané na kocky, zalejeme ich zeleninovým vývarom a varíme do zmäknutia, cca 20 minút. Ďalej pridáme nahrubo nasekaný medvedí cesnak a polievku rozmixujeme ponorným mixérom. Vlejeme do nej smotanu, dochutíme soľou, mletým čiernym korením a krátko prevaríme. Polievku podávame s pošírovaným vajíčkom, mletým čiernym korením a čerstvým medvedím cesnakom. 




NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
Na 1 porciu, z receptu vyjdú 4
Kalórie: 266
Bielkoviny: 10 g

Sacharidy: 25 g
Tuky: 14 g