Panenka plnená sušenými rajčinami

45 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

500 g bravčovej panenky
60 g mozzarelly
½ pohára sušených rajčín v oleji
Hrsť čerstvej bazalky
2 PL repkového oleja
Soľ a mleté čierne korenie

Príprava

Bravčovú panenku pozdĺžne narežeme, aby sme vytvorili jeden širší plát mäsa. Do stredu plátu mäsa naukladáme sušené rajčiny, lístky bazalky a mozzarellu nakrájanú na menšie kúsky. Panenku následne zamotáme, zviažeme niťou a sprudka opečieme dozlatista na oleji z každej strany, aby sa zatiahla. Následneju preložíme do zapekacej misy a upečieme vo vyhriatej rúre pri teplote 200°C, približne 12-15 minút. Panenku podávame s pečenými zemiakmi.