100 g quinoi
80 g bazalkového pesta
80 g hladkej múky
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
3 PL olivového oleja
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie:
citrón
čerstvá zelenina
Quinou uvaríme v osolenej vody domäkka podľa návodu a necháme ju úplne vychladnúť. Na 1 PL olivového oleja orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu do sklovita. Pridáme aj cesnak nakrájaný na tenké plátky a ešte krátko opečieme. Do vychladnutej quinoi vmiešame osmaženú cibuľku s cesnakom, pesto, múku a zmes dochutíme soľou a mletým čiernym korením. Zo zmesi tvoríme menšie placky, ktoré opekáme do chrumkava na panvici na zvyšnom olivovom oleji. Placky podávame s čerstvou zeleninou a kúskami citróna.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3 porcie
Kalórie: 409
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 48 g
Tuky: 21 g