2 PL olivového oleja
1 malá cibuľa
250 g hnedých šampiňónov
100 g zelenej špargle
150 g ryže Arborio
150 ml bieleho vína
Cca 400 ml vývaru kuracieho alebo zeleninového
50 g parmezánu
2 lyžice masla
Na olivovom oleji si opražíme cibuľku.
Pridáme nakrájané šampiňóny a špargľu a zeleninu opečieme.
Pridáme ryžu a jemne orestujeme.
Ryžu podlejeme vínom a počkáme kým sa odparí.
Následne podlievame naberačkou vývaru a miešame pokiaľ zmes nezhustne a vývar sa neodparí. Opakujeme až pokiaľ ryža nie je mäkká.
Na záver primiešame 2 lyžice masla a parmezán, ktoré sa vplyvom tepla roztopia. Miešame pokiaľ konzistencia rizota nie je krémová. Podávame ihneď po dovarení.