Vajcia uvaríme natvrdo, zemiaky v šupke a fazuľové lusky uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené vajíčka ošúpeme a rozkrájame na štvrtiny. Zemiaky taktiež rozkrájame na štvrtinky a uvarené fazuľové lusky schladíme ľadovou vodou. Tuniaka zlejeme zo šťavy, olivy rozkrájame na polovice, cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky, cherry paradajky na menšie kúsky a šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame, ¾ z nej premiešame s uvarenými zemiakmi a luskami, zvyšok zálievky si odložíme na servírovanie. Na väčší tanier/tácku navrstvíme šalátové listy, zemiaky s fazuľkami, tuniaka, olivy, paradajky, cibuľu a vajíčka. Šalát pokvapkáme zvyšnou zálievkou a môžeme podávať.