Šalát Nicoise

35 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 1 ľadový šalát/ šalát Lollo Rosso
  • 500 g malých zemiakov
  • 200 g mrazených fazuľových luskov
  • 4 vajíčka
  • 200 g tuniaka vo vlastnej šťave
  • 120 g čiernych olív
  • 150 g cherry paradajok
  • 1 červená cibuľa
  • soľ
    Na zálievku:
  • 30 ml olivového oleja
  • 15 ml červeného vínneho octa
  • 1 ČL djonskej horčice
  • Štipka soli

Príprava

Vajcia uvaríme natvrdo, zemiaky v šupke a fazuľové lusky uvaríme v osolenej vode domäkka. Uvarené vajíčka ošúpeme a rozkrájame na štvrtiny. Zemiaky taktiež rozkrájame na štvrtinky a uvarené fazuľové lusky schladíme ľadovou vodou. Tuniaka zlejeme zo šťavy, olivy rozkrájame na polovice, cibuľu nakrájame na tenké polmesiačiky, cherry paradajky na menšie kúsky a šalát rozoberieme na jednotlivé listy. Všetky ingrediencie na zálievku zmiešame, ¾ z nej premiešame s uvarenými zemiakmi a luskami, zvyšok zálievky si odložíme na servírovanie. Na väčší tanier/tácku navrstvíme šalátové listy, zemiaky s fazuľkami, tuniaka, olivy, paradajky, cibuľu a vajíčka. Šalát pokvapkáme zvyšnou zálievkou a môžeme podávať.