Šalát s kuracím mäsom a medovo horčicovou zálievkou

20 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • 4 hrste mladého špenátu
  • 250 g jahôd
  • 1 avokádo
  • 2 kuracie prsia
  • 100 g mäkkého kozieho syra
  • Olivový olej
  • Sójová omáčka
  • soľ, čierne korenie

Dresing:

  • 100 ml olivového oleja
  • 1PL medu
  • 1PL dijónskej horčice
  • soľ

Príprava

Kuracie prsia očistíme od blán a naložíme do zmesi olivového oleja, sójovej omáčky, čierneho korenia a soli. Necháme odpočívať minimálne hodinu v chlade, najlepšie však cez noc.
Do taniera si pripravíme zmes baby špenátu, na drobno nakrájaných jahôd a kúskov mäkkého kozieho syra.
Na miernom ohni opečieme kuracie prsia, nakrájame a položíme na šalátovú zmes.
Avokádo očistíme, nakrájame na pásiky a položíme na šalát.
Dresing si pripravíme zmiešaním všetkých prísad. Pomery možete meniť podľa chute, prípadne pridajte pár kvapiek pomarančovej šťavy.