370 ml teplého mlieka
25 g droždia
1 ČL cukru
500 g polohrubej múky
1 vajce
60 g masla
2 PL masla
1 cibuľa
250 g mletého hovädzieho mäsa
3 ČL kečupu
1/2 ČL mletej rasce
1/4 ČL čierneho korenia
2 hrste strúhaného syru
soľ
kyslá smotana, bryndza, petržlenová vňať
Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme 10 minút nakvasiť.
Zmiešame múku, vajce, rozpustené maslo, kvások a strojom alebo ručne vymiesime nelepivé cesto. Miesime cca 10 minút. Ak je potrebné, pridáme hrsť múky.
Cesto necháme kysnúť cca 90 minút.
Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.
Pridáme mleté mäso a opečieme dohneda. Vmiešame kečup.
Vsypeme soľ, rascu, korenie a cca 5 minút opekáme.
Na záver vmiešame strúhaný syr a zmes necháme vychladnúť.
Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do stredu každého štvorca pridáme lyžicu mäsovej zmesy.
Protiľahlé rohy spojíme, cesto zlepíme a vytvarujeme buchty.
Necháme pod utierkou cca 20 minút podkysnúť a následne paríme cca 12 minút.
Podávame dozdobené kyslou smotanou, bryndzou a posypané nasekanou vňaťou.