Slané parené buchty

40 min čas prípravy 15 porcií stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 370 ml teplého mlieka

  • 25 g droždia

  • 1 ČL cukru

  • 500 g polohrubej múky

  • 1 vajce

  • 60 g masla

  • 2 PL masla

  • 1 cibuľa

  • 250 g mletého hovädzieho mäsa

  • 3 ČL kečupu

  • 1/2 ČL mletej rasce

  • 1/4 ČL čierneho korenia

  • 2 hrste strúhaného syru

  • soľ

  • kyslá smotana, bryndza, petržlenová vňať

Príprava

Z mlieka, droždia a cukru pripravíme kvások. Necháme 10 minút nakvasiť.

Zmiešame múku, vajce, rozpustené maslo, kvások a strojom alebo ručne vymiesime nelepivé cesto. Miesime cca 10 minút. Ak je potrebné, pridáme hrsť múky.

Cesto necháme kysnúť cca 90 minút.

Na masle opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dozlatista.

Pridáme mleté mäso a opečieme dohneda. Vmiešame kečup.

Vsypeme soľ, rascu, korenie a cca 5 minút opekáme.

Na záver vmiešame strúhaný syr a zmes necháme vychladnúť.

Cesto rozvaľkáme a nakrájame na štvorce. Do stredu každého štvorca pridáme lyžicu mäsovej zmesy.

Protiľahlé rohy spojíme, cesto zlepíme a vytvarujeme buchty.

Necháme pod utierkou cca 20 minút podkysnúť a následne paríme cca 12 minút.

Podávame dozdobené kyslou smotanou, bryndzou a posypané nasekanou vňaťou.