180 g ryže na rizoto
150 g zelenej špargle
1 cibuľa
150 ml bieleho vína
600 ml zeleninového vývaru
80 g parmezánu
2 PL olivového oleja
šťava a kôra z 1/2 citróna
1 ČL masla
mleté čierne korenie
soľ
na podávanie (voliteľné):
6 ks špargle
1 PL olivového oleja
soľ
Na panvici na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľu dosklovita. Pridáme ryžu a ešte krátko ju opečieme. Do panvice vlejeme víno a za občasného miešania ho necháme takmer odpariť. Následne po žufankách prilievame vývar, občasne premiešavame a varíme, až kým ryža nie je takmer mäkká. Zo špargle odlomíme drevnaté konce, nakrájame ju na kúsky a vmiešame do rizota. Dochutíme ho najemno nastrúhanou citrónovou kôrou, citrónovou šťavou, mletým čiernym korením a soľou. Na záver do rizota vmiešame nahrubo nastrúhaný parmezán, maslo a odstavíme ho z plameňa. Rizoto podávame buď samotné, alebo so špargľou, ktorú krátko opečieme na troche oleja a dosolíme.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 637
Bielkoviny: 18 g
Sacharidy: 85 g
Tuky: 18 g