Špenátové bryndzové halušky s údeným tofu

30 min čas prípravy 2 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

Na halušky:

  • 150 g polohrubej pšeničnej múky
  • 50 g celozrnnej pšeničnej/špaldovej múky
  • 1 vajíčko
  • 50 g mrazeného špenátu
  • 100-120 ml vody
  • ½ ČL soli
  • 1 ČL repkového oleja

Na dokončenie:

  • 120 g bryndze
  • 100 g bieleho jogurtu
  • 180 g údeného tofu
  • ½ ČL mletej papriky
  • ½ PL repkového oleja
  • Čerstvá pažítka

Príprava

Najskôr si pripravíme halušky. Mrazený špenát rozmrazíme a zmiešame ho s vajíčkom, múkami, soľou a vodou podľa potreby. Cesto by malo byť tuhšie a z haluškovača by nemalo samo prepadávať. Halušky pretláčame vareškou cez haluškovač a varíme ich vo vriacej osolenej vode. Keď halušky vyplávajú na hladinu, scedíme ich a zľahka premiešame s olejom, aby sa nezlepili. Ďalej bryndzu vymiešame dohladka s jogurtom a tofu nakrájané na malé kocky opečieme dozlatista s mletou paprikou na oleji. Halušky podávame s bryndzou, opečeným tofu a čerstvou pažítkou.