Tekvicové kari s arašidovým maslom

35 min čas prípravy 4 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

  • ½ tekvice hokkaido (400 g)
  • 1 konzerva krájaných rajčín (400 g)
  • 1 konzerva cíceru (240 g)
  • 100 g jemného arašidového masla
  • 600 ml vody
  • 2 PL repkového oleja
  • 1 cibuľa
  • 5 cm kúsok čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 ČL kurkumy
  • 1 a ½ ČL kari korenia
  • ¼ ČL sušeného chilli
  • Štipka škorice
  • Hrsť koriandra/petržlenovej vňate
  • Soľ podľa chuti

Na podávanie:

  • Arašidy
  • Opečená tortilla
  • Ryža

Príprava

Na oleji opečieme nadrobno nakrájanú cibuľku, nadrobno nasekaný cesnak, zázvor, kurkumu, chilli, škoricu, kari korenie a necháme koreniny rozvoňať. Ďalej pridáme tekvicu (netreba ju šúpať) nakrájanú na menšie kocky, krájané rajčiny, prepláchnutý cícer a vodu. Všetko spolu povaríme až kým tekvica nebude mäkká. Na záver doň pridáme arašidové maslo, nasekanú petržlenovú vňať/koriander a dochutíme ho soľou. Kari podávame a nasekanými arašidmi, opečenou tortillou a/alebo ryžou.