Mäso

Knižka

„Naša rodinná firma sa už tri generácie venuje spracovaniu mäsa a výrobe tradičných a poctivých údenín. Štefan Knižka, ktorý náš podnik založil, získal prvé skúsenosti s remeslom v Telgárte ako pomocník na dedinských zabíjačkách. Po nežnej revolúcii si splnil sen a v prestavanej garáži pri rodinnom dome sa začala písať história jeho prvej výrobne a predajne Mäsa a údenín, kde pracovala celá rodina. V roku 2005 sa podnik rozrástol a našiel svoj domov v obci Hranovnica, kde sa naše produkty vyrábajú dodnes.
Naše mäsiarstvo sa od začiatku stalo známym v celom okolí Popradu. Knižkove klobásy, slaniny či údené mäso boli vychýrené vďaka dôrazu na kvalitu, čerstvosť mäsa, kontrolu a výber najkvalitnejších surovín a tiež pre dodržanie poctivosti a remeselnej zručnosti. V súčasnosti je obľúbenou pochúťkou našich zákazníkov Knižkov hotdog, poctivo vyúdená grilovaná domáca klobáska – cigáro v kombinácii s chrumkavým pečivom.“

Rastislav Neupauer