200 g cestovín
1 zrelé avokádo
50 ml rastlinného mlieka
20 ml olivového oleja
1 strúčik cesnaku
hrsť čerstvej bazalky
mleté čierne korenie
citrónová šťava
soľ
na opečené rajčiny:
120 g cherry rajčín
1 PL olivového oleja
2 strúčiky cesnaku
štipka soli
štipka cukru
na podávanie:
čerstvá bazalka
Zrelé avokádo rozmixujeme dohladka s bazalkou, olivovým olejom, rastlinným mliekom, cesnakom, mletým čiernym korením, soľou a citrónovou šťavou. Cestoviny uvaríme v osolenej vode podľa návodu, scedíme ich a premiešame s našou omáčkou.
Na olivovom oleji opečieme cesnak nakrájaný na plátky a cherry rajčiny. Keď rajčinky zmäknú, roztlačíme ich vareškou, dochutíme štipkou soli a cukru a odstavíme z plameňa. Cestoviny s avokádovou omáčkou podávame s opečenými rajčinami a čerstvou bazalkou.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 2
Kalórie: 633
Bielkoviny: 15 g
Sacharidy: 82 g
Tuky: 28 g