Bazalkové orzo

20 min čas prípravy 3 porcie nízka náročnosť

Ingrediencie

200 g orza (slovenskej ryže)
120 g baby špenátu
2 hrste čerstvej bazalky
1 PL olivového oleja
600 ml vody
100 ml mlieka
1 cibuľa
4 strúčiky cesnaku
mleté čierne korenie
soľ

na podávanie:
čerstvá bazalka
vlašské orechy

Príprava

Na oleji opečieme cibuľu nakrájanú na tenšie mesiačiky dosklovita. Pridáme cesnak nakrájaný na plátky, cuketu nakrájanú na menšie kúsky a všetko spolu krátko opečieme. Pridáme aj orzo, podlejeme ho vodou, osolíme a varíme cca 10 minút. Medzitým špenát s bazalkou a mliekom rozmixujeme a vmiešame ho do takmer uvareného orza. Orzo ešte krátko povaríme do krémovej konzistencie, dochutíme ho mletým čiernym korením, soľou a podávame ho s čerstvou bazalkou a nasekanými orechmi.

NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 porciu, z receptu vyjdú 3
Kalórie: 307
Bielkoviny: 11 g
Sacharidy: 51 g
Tuky: 7 g