Na cesto:
Na náplň:
Múku premiešame s cukrom, pridáme jogurt, maslo nakrájané na tenšie plátky a vodu. Rukami vypracujeme hladké, pevné a nelepivé cesto, ktoré necháme 20 minút odležať v chladničke. Medzitým si pripravíme náplň – broskyne nakrájame na tenšie plátky a premiešame ich s cukrom, citrónovou šťavou, kukuričným škrobom a škoricou. Cesto na pomúčenej doske rozvaľkáme natenko do tvaru kruhu. Plát cesta preložíme na plech vystlaným papierom na pečenie. Na cesto rovnomerne rozložíme broskyňovú náplň, no 2-3 cm od okraja necháme voľné. Okraj založíme dovnútra, potrieme ho vajíčkom a galetku pečieme pri teplote 180°C do zozlátnutia, približne 30 minút. Galetku necháme pred krájaním úplne vychladnúť.
NUTRIČNÉ INFORMÁCIE
na 1 kúsok, z celkového množstva ich vyjde 10
Kalórie: 171
Bielkoviny: 3 g
Sacharidy: 27 g
Tuky: 6 g