Tofu pred použitím netreba nijako upravovať. Dajte ho do mixéra spolu s jahodami, sirup a marhule s thajským kokosom. Vymixujte do hladka. Vylejte do vychladeného pohára a ešte na chvíľku dajte do chladničky, zatiaľ si pripravíme slzovku.
Zohrejte panvicu. Pridajte vopred uvarenú slzovku. Prehrejte a posypte kokosovým cukrom. Pridajte orechy. Keď zmes bude horúca, prelejte ju pomarančovo šťavou a nechajte tekutinu vypariť tak, aby orecha a slzovka neprihoreli, karamel má byť pekne lepkavý. Vytiahnite tofu dezert z chladničky a posypte vychladenú zmes horúcou slzovkou s orechmi. Ako čerešničku na torte môžete použiť jahodu na dezerte. Dostanete energetickú lahôdku s nízkym GI, vegánsku, dobre tráviteľnú. Dobrú chuť!