Lahôdka zo slzovky

40 min čas prípravy 4 porcie stredná náročnosť

Ingrediencie

  • 200g bieleho bio tofu
  • 2 PL javorového sirupu
  • 5 dozretých sladkých jahôd
  • 3 mrazené marhule
  • 1 vydlabaný mladý thajský kokos dužina (pokojne si namočte aj strúhaný kokos)
  • 2 PL uvarenej slzovky
  • 4PL kokosového cukru
  • šťava z jedného pomaranča
  • za hrsť vlašských orechov

Príprava

Tofu pred použitím netreba nijako upravovať. Dajte ho do mixéra spolu s jahodami, sirup a marhule s thajským kokosom. Vymixujte do hladka. Vylejte do vychladeného pohára a ešte na chvíľku dajte do chladničky, zatiaľ si pripravíme slzovku.

Zohrejte panvicu. Pridajte vopred uvarenú slzovku. Prehrejte a posypte kokosovým cukrom. Pridajte orechy. Keď zmes bude horúca, prelejte ju pomarančovo šťavou a nechajte tekutinu vypariť tak, aby orecha a slzovka neprihoreli, karamel má byť pekne lepkavý. Vytiahnite tofu dezert z chladničky a posypte vychladenú zmes horúcou slzovkou s orechmi. Ako čerešničku na torte môžete použiť jahodu na dezerte. Dostanete energetickú lahôdku s nízkym GI, vegánsku, dobre tráviteľnú. Dobrú chuť!